Alexandra CRIVINEANU

Date despre consilier

Partid: PSD

Mandat: 2016 – 2020

Program audiente: prima miercuri a lunii 17:00-18:30, la sediul Org. Municipale PSD la ITC intr. B

Contact: 0740 827 224, alexandra.crivineanu@brașovcity.ro

 

Interviu

martie 2018

 1. Cine sunteti dumneavoastra? V-ati dorit dintotdeauna să va implicați in politica?

Alexandra Ioana Crivineanu- 31 ani, absolventă a Facultății de Drept, fost realizator TV și radio, activez cu precădere în domeniul consultanței în relații publice și comunicare. Din iunie 2016 sunt consilier local în Consiliul Local al municipiului Brașov. De asemenea, ocup funcția de vicepreședinte al Organizației Municipale PSD Brașov și coordonator al Departamentului de comunicare/ imagine a PSD Brașov- Org. Mun.

Da, am considerat dintotdeauna că pot avea un cuvânt de spus în politică și mereu am fost de părere că pentru a dezbate/ comenta anumite subiecte trebuie să fii în mijlocul acestora și nicidecum pe margine. Implicarea și comunicarea sunt cuvintele care mă caracterizează.

 

 1. La al catelea mandat sunteti in Consiliul Local Brasov?

Din iunie 2016 sunt consilier local în Consiliul Local al municipiului Brașov, la primul mandat.

 

 1. Ce proiect local care doreați/ doriți să il susțineti v-a determinat să candidați pentru funcția de consilier local?

Am candidat pentru funcția de consilier local, având, ca partid, un program cu proiecte frumoase și sustenabile pentru Brașov și brașoveni.

Îmi doresc foarte mult ca proiectele propuse de grupul de consilieri PSD să aibă susținere și deschidere din partea, atât a executivului primăriei, cât și a celorlalți colegi consilieri de la celelalte formațiuni politice.

 

 1. Care a fost platforma politica a partidului dumneavoastra la alegerile din 2016? Ne puteti da informatii? Ce proiecte locale sunteti mandru să le fi susținut, chiar daca nu au avut succes în plen?

Poltica PSD la alegerile din 2016, a fost una, categoric, de stânga. De exemplu, construirea de locuințe sociale, de noi piețe în cartiere, de toalete publice în parcurile orașului, construirea pasajului de la Micșunica, parcări noi, patrule și sedii de cartier ale Poliției Locale, au fost doar câteva dintre proiectele ce au făcut parte din platforma politica la alegerile locale.

Prin interpelările mele, militez foarte mult pentru condiții de trai civilizate în noile cartiere rezidențiale ale Brașovului, dar și pentru o mult mai bună și lipsită de disconfort salubrizare a cartierelor, dar și a centrului istoric.

 

 1. Este activitatea de consilier local ceea ce va asteptați să fie?

De multe ori resimt frustrarea că nu pot face mai mult sau, mai exact, că nu se dorește sau nu se acceptă a se face mai mult.

Pot spune că mă așteptam la o activitate intensă, cu multe probleme de rezolvat, sesizări, însă nu mă așteptam ca multe proiecte constructive și bune pentru comunitatea brașoveană să fie tăiate de pe ordinea de zi sau, pur și simplu, ignorate.

 

 1. Cum decurge o sedinta a unei comisii de specialitate? Aveti posibilitatea de a analiza documentele inainte?

Ședința de comisie, respectiv Comisia nr. 7, de relații externe, acolo unde sunt secretar, decurge, din punctul meu de vedere, într-un mod firesc și constructiv pentru o astfel de ședință. Ne întâlnim toți cei 5 membri ai comisiei, dezbatem și analizăm punctele de pe ordinea de zi, cu precădere cele care trebuie avizate de comisia la care activez, cerem lămuriri de la aparatul de specialitate din Primărie și se consemnează totul în procesul-verbal.

Da, avem posibilitatea de a analiza documentele dacă sunt încărcate online, acolo unde putem accesa peoiectele de HCL.

 

 1. Comunicați des cu cetățenii, alții decât membrii ai partidului? Aveți des întâlniri cu simpatizanții dumneavoastră?

Pentru mine, comunicarea este esențială. Atât ca om de comunicare/ PR, cât și ca politician, ales în slujba cetățenilor. În acest sens, comunic și am întâlniri cu brașovenii, pe mai multe căi.

Așadar, pe lângă audiențele lunare, când vin cetățenii către mine cu diverse probleme cu care se confruntă, am inițiat și audiențele online. Pentru că social media a devenit parte din viețile noastre și pentru că toată informația se succede în mediul online, am început o campanie prin intermediul căreia vin eu în întâmpinarea problemelor brașovenilor. Am intrat în diverse grupuri de socializare, ce vizează cu precădere cartierul ce mi-a fost arondat, respectiv Tractorul, unde mi-am făcut publice datele de contact și iată, sesizările vin acum și pe e-mail/ WhatsApp sau telefonic. Și pentru că nu îmi plac audiențele fără a avea contact cu oamenii, încerc să mă deplasez atât cât îmi permite timpul, în diferite zone ale cartierului, pentru a prelua nemulțumirile oamenilor și pentru a le duce mai departe sub formă de interpelări în ședințele de consiliu local.

 

 1. Ce asteptări aveți de la cetățeni?

Lăsând la o parte idealismul, care mereu îmi spune că nu trebuie să am așteptări de la nimeni, pragmatismul își pune amprenta pe activitatea mea de consilier local.

Mă aștept ca cetățenii să înțeleagă, în primul rând, că entitatea Consiliu Local nu este aceeași cu Primăria, că este nevoie de majoritate în ședințele de consiliu sau comisii pentru a trece un proiect (ori PSD la Brașov are numai 8 consilieri locali din 27), că tot ceea ce preluăm de pe teren se transformă în interpelări și că suntem de bună credință, mereu cu interes pentru mai binele comunității brașovene. Și, un aspect foarte important, care ține de fiecare dintre noi este faptul că schimbarea necesită efort, răbdare și timp. Nimeni și nimic nu poate schimba lucrurile peste noapte.

 

 1. Ce așteptări credeți că au cetățenii de la dumneavoastră?

Categoric multe și diverse, doar sunt ales local, nu?

Cred că cea mai mare așteptare a cetățenilor de la noi, consilierii locali este să ne simtă aproape, să simtă că se pot baza pe noi și mai presus de toate, să vadă că problemele lor au fost rezolvate, nu numai ascultate. Oamenii s-au săturat de promisiuni neornorate și de sloganuri fără conținut. Dar, așa cum spuneam, schimbarea necesită o dorință comună a tuturor factorilor implicați: consilieri, viceprimari, primar etc.

 

 1. Ce credeți că v-ar ajuta să comunicați mai bine cu ei?

Poate mai mult timp alocat audiențelor sau întâlnirilor din cartiere și poate discuții cât mai aplicate, cât mai la subiect.

 

 1. Ce ați modifica dacă ați putea în relația dintre Consiliul Local și Primăria Brașov?

Întotdeauna am fost de părere că o mai bună comunicare între oameni, executiv, instituții este mereu necesară. Comunicarea dintre consilieri și executiv sau personalul din Primărie , o mai multă transparență și poate o mai bună coordonare sunt câteva dintre aspectele pe care le-aș modifica.

Consider că relația dintre Consiliul Local și Primăria Brașov va fi întotdeauna perfectibilă.

 

 1. Considerați oportun un program de internship politic pe lângă consiliul local? (Sa aveti un intern la dispoziție cu care să comunicați si care să vă ajute în comunicarea cu alegătorii și în activitatea dvs de consilier local?)

Un ajutor este mereu binevenit. Atunci când ajungi în Consiliul Local, nimeni nu te învață ce ai de făcut, cum se face o interpelare, de exemplu sau unde se depun acestea, dobândim totul din mers, în timp. Practic, primul an de mandat este un an de acomodare și de acumulare a cât mai multă informație. În schimb, agreez și militez pentru comunicarea directă cu cetățenii/ alegătorii, fără niciun fel de intermediari sau ajutor.

 

 1. Ați fi dispus să participați la ore de educațiue civică în școli de tipul: 5 minute pentru democrație? În cadrul lor se poate prezenta importanța consiliului local, relația dintre primărie, consiliu local, consiliu județean etc. Promovarea CL ca instituție fundamentala pentru democrația locala.

Aș fi foarte deschisă și interesată să particip la astfel de activități. M-aș bucura să văd că astfel de inițitive ar prinde contur. În opinia mea, un copil, pentru a avea o cultură generală și o educație civică cât mai dezvoltate, ar trebui introdus cât mai timpuriu în ceea ce înseamnă administrația publică locală, ce înseamnă primărie, consiliu local, consiliu județean, e înseamnă o lege, o hotărâre, cum se conduce un oraș etc.

 

 1. Credeți că aveți nevoie de instruire pentru comunicare pe social media sau comunicare live tv ?

Mereu este loc de mai bine. Însă, fiind om de comunicare și social media consider că stăpânesc destul de bine aceste domenii.

 

Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2024 Adopta un consilier
top