Carmen TOP-FERGHETE

Date despre consilier

Partid: PNL

Mandat: 2016 – 2020

Program audiente: marti de la 17:30 la 19:00, str. Tâmpei nr. 8

Contact: 0721 200 384, carmen.ferghete@gmail.com

 

Interviu

 

1. Cine sunteți? V-ați dorit dintotdeauna sa vă implicați în politica?

ȚFFC: Sunt economist; am intrat în politica, din întâmplare, în 1998 în partidul APR.

2. La al câtelea mandat sunteți? Cu ce va mândriți?

ȚFFC: Momentan, sunt la al 4-lea mandat ca și consilier local. Mă mândresc cu tot ceea ce s-a realizat: infrastructură; ceea ce ține de cultură: Sala Filarmonica de la Patria, Teatrul Sică Alexandrescu, Teatrul Dramatic; Școala Kronstadt, învâțământul profesional, Școala de Trasnsport, parcurile Ursu și Trandafirilor. (toate proiectele trec prin Comisia de Buget și sunt mândră de toate cele care au fost aprobate și realizate.)
Tot ceea ce s-a realizat în Brașov a fost făcut cu Fonduri Europene în proporție de 80%, iar în cartierul Răcădău au contribuit cu fonduri proprii și cetățenii, din propria lor voință.

3. Ce proiect pe care doreați să-l susțineți v-a determinat să candidați pentru funcția de CL?
ȚFFC: Proiectul care m-a determinat sa recandidez a fost crearea legăturii Cartierul Răcădău-Centru. Am reușit acest lucru în mandatul al doilea.

4. Care a fost platforma politică a partidului dvs. la alegerile din 2016? Ce proiecte locale sunteți mândră să le fi susținut, chiar dacă nu au avut succes în plen?
ȚFFC: Programul partidului PNL incă mai este pe site, public. Printre cele mai importante lucruri ale platformei, au fost majorarea alocațiilor copiiilor prin acordarea de tichete valorice, susținerea micilor întreprinzători, acordarea de facilități pentru investitori.
Proiecte locale: un consilier pentru Cartier, pistă de biciclete Schei-Răcădău-Noua-Dârste (prin reamenajarea drumului forestier), Gradină Botanică, toate construcțiile tip bloc ce se realizează să nu primească aviz dacă nu crează și locuri de parcare.

5. Este activitatea de CL ceea ce vă așteptați să fie?
ȚFFC: Din punctul meu de vedere, da.

6. Cum decurge o ședință a unei comisii de specialitate? Aveți posibilitatea de a analiza documentele înainte?
ȚFFC: Cu 3 zile înainte de ședință, documentele și anexele sunt afișate pe site pentru a putea fi studiate. În ziua când este ședința fiecare din cei 5 membrii ai comisiei își spun părerea, iar dacă sunt amendamente se notează și se votează și apoi se dezbat în plen. Votul comisiei este unul consultativ. Toate dezbaterile au loc în comisie, pentru a se evita ”circul” din plen.

7. Comunicați des cu cetățenii, alții decât membrii ai partidului? Aveți des întâlniri cu simpatizanții dvs.?
ȚFFC: Sunt săptămânal în parcul din Răcădău. Aloc aproximativ 2 săptămâni pe lună (uneori și mai mult) pentru întâlnirile și discuțiile cu cetățenii; am biroul acolo cu programul de audiențe și datele de contact afișate. Sunt foarte ușor de găsit.

8. Ce așteptări aveți de la cetățeni?
ȚFFC: Cred ca în acest moment nu mai am nici o așteptare. Cred că nici ei nu mai au așteptări de la noi (iar noi, politicul, nu mai încercăm să-i stimulăm). Mi-aș dori ca cetățenii să fie mai receptivi și să aprecieze ceea ce se face în orașul lor. Să critice atunci când nu e bine, dar să și laude atunci când se fac lucruri bune, lucruri care le îmbunătățesc condițiile de viață. Pe siteul Primăriei să scrie și laudele, atunci când au ce, nu doar înjurăturile.

9. Ce așteptări credeți că au cetățenii de la dvs.?
ȚFFC: Asta ar trebui să spună ei. Eu mă pot referi la cetățenii Cartierului Răcădău, care sunt majoritatea cu joburi 10-18 și sunt oameni care se implică în înfrumusețarea și îmbunătățirea cartierului (ex. ptr. amenajrea unei grădini în fața blocului cer sfaturi și peisagist de la Primărie). Mulți cetățeni se implică și financiar pentru realizarea unor proiecte în cartier.

10. Ce credeți că v-ar ajuta să comunicați mai bine cu ei?
ȚFFC: Cred că ONG-rile ar trebui să se implice mai mult în legătura politician-cetățean. Cetățenii pe noi ne văd ca pe niște oameni care nu știu să facă nimic, și care își urmăresc doar interesul personal. Societatea civilă ar trebui să se implice mai mult în această relație, deoarece oamenilor le-ar trebui arătat mai concret că politicienii fac și lucruri bune, proiecte și îmbunătățiri pentru binele cetățenilor. Societatea civilă ar trebui sa creeze un echilibru între om politic și cetățean.

11. Ce ați modifica dacă ați putea în relația dintre Consiliul Local și Primăria Brașov?
ȚFFC: Relația dintre ele este bună. Noi comunicăm foarte bine, nu aș modifica nimic.

12. Considerați oportun un program de internship politic pe lângă Consiliul Local? (Să aveți un intern la dispoziție cu care să comunicați și care să vă ajute în comunicarea cu alegătorii și în activitatea dvs. de consilier local? )
ȚFFC: Da. S-a schimbat electoratul și poate noi nu reușim să înțelegem, în momentul prezent, ceea ce dorește acest electorat.

13. Ați fi dispusă să participați la ore de educație civică în școli de tipul: 5 minute pentru democrație?
ȚFFC: Da, m-ar interesa să particip la aceste ore. Copiii ar trebui educați puțin și din punct de vedere politic, ar trebui să știe ce poate face și ce face concret Consiliul Local pentru școlile din Brașov (transport gratuit, burse de merit, premii în bani ptr locurile I, II, III la sfârșit de an școlar).
Ar fi interesant de aflat și ce ar dori copiii să facă Consiliul Local pentru ei.

14. Credeți ca aveți nevoie de instruire pentru comunicare pe social media sau comunicare live TV?
ȚFFC: Eu personal, nu am nevoie.

15. Ce așteptari aveți de la această colaborare? (colaborare ONG-Consilier Local)
ȚFFC: Eu consider că ONG-urile nu și-au atins scopurile pentru care au fost create, aș fi vrut să fie mai active, să comunice mai mult cu politicienii, să vină în întâmpinarea creării legăturii între om politic și cetățean. ONG-ul ar trebui să stabiliească niște întâlniri între cetățeni și membrii CL, să medieze această relație. ONG-ul ar trebui să implice întâi femeile din CL deoarece sunt mai receptive, mai deschise la schimbare și idei noi.

16. Câte proiecte ați inițializat pe hotărârile consiliului?
ȚFFC: Eu am avut 2 proiecte.

Proiecte prezente: deschiderea de Institute de Cercetare, transportul metropolitan, realizarea autostradei, modernizarea mijloacelor de transport în comun, proiecte pentru învățământ.

Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2024 Adopta un consilier
top