Lucian PATRASCU

Date despre consilier

Partid: PSD

Mandat: 2016 – 2020

Program audiente: prima joi a lunii 17:00 – 18:30, la Sediul Org Municipale PSD la ITC intr. B

Contact: 0720 633 288, lucian.patrascu@brasovcity.ro

 

Interviu

 1. Cine sunteți dumneavoastră?

Lucian Pătraşcu – 36 ani, căsătorit, tată a 2 copii, președintele organizație municipală PSD Braşov, liderul grupului PSD din Consiliul Local Braşov.

Originar din Iași, stabilit de la vârsta de 19 ani în Municipiul Brașov. De formație economist, este licențiat al Facultății de Științe Economice – Specializarea Informatică și Contabilitate de Gestiune din Brașov și are un doctorat în contabilitate la Academia de Studii Economice din București.

A predat în învățământul superior până în anul 2017, din anul 2004 fiind cadru didactic (preparator universitar / lector universitar) la Universitatea „George Barițiu” Brașov. În paralel cu activitatea didactică, a urmat stagiatura la CECCAR Brașov  (Corpul Experților Contabili și Contabililor Autorizați din România Filiala Brașov), devenind în anul 2008 expert contabil. De asemenea, din anul 2012, are calitatea de auditor financiar.

În baza titulaturii dobândite, își exercită profesia în cadrul propriei firme, ce asigură activități de contabilitate și audit financiar, consultanță în domeniul fiscal

 

V-ați dorit dintotdeauna să vă implicați în politică?

Da. După finalizarea studiilor, respectiv a altor aspecte considerate importante pentru carieră, în anul 2014 m-am înscris în Partidul Social Democrat.

 

 1. La al câtelea mandat sunteți în Consiliul Local Brașov?

Este primul mandat în Consiliul Local Brașov.

 

 1. Ce proiect local care doreați/ doriți să il susțineti v-a determinat să candidați pentru funcția de consilier local?

În momentul candidaturii, au fost mai multe priorități, proiecte cu câștig public important.

Primul mandat a fost preluat în iunie 2016. La începerea mandatului de consilier local, bugetul de venituri și cheltuieli al Municipiului Brașov era deja stabilit pentru anul în curs, banii fiind alocați de către autoritatea locală spre alte investiții.

 

 1. Care a fost platforma politică a partidului dumneavoastră la alegerile din 2016? Ne puteți da informații? Ce proiecte locale sunteți mandru să le fi susținut, chiar daca nu au avut succes în plen?

În activitatea derulată în perioada 2016-2017, prin proiectele propuse s-a urmărit respectarea direcțiilor trasate de programul de guvernare al social-democraților. La nivel local, anumite proiecte propuse au avut întârzieri sau amânări în implementarea lor.

Legat de propunerile prezentate și discutate cu executivul Primăriei, deși inițial s-au luat anumite decizii, abia 50% din ele s-au materializat. Din păcate, Primăria în momentul în care prinde anumit puncte în bugetul de venituri şi cheltuieli de pe anul ce urmează, nu înceracă să le resolve pe acestea punct cu punct.

Printre investițiile publice aduse în discuție de PSD Brașov, care au rămas fără răspuns, s-au numărat atât unele proprii, cât și unele venite din partea cetățenilor:

– necesitatea alocării de fonduri pentru modernizarea și renovarea pasajului pietonal subteran din Triaj (singurul mod de a traversa strada spre/dinspre capătul de linie RAT din Triaj şi Fundătura Hărmanului, respectiv cel din cartierul Florilor (ce traversează pe sub linia ferată spre/dinpre Școala Generală nr. 11 „Șt. O. Iosif” Brașov);

– construcția unui pod în zona Micșunica, peste calea ferată;

– construirea unor toalete publice în parcurile mari brașovene (parcurile Tractorul, Trandafirilor, Noua, Someșul – unde lipsesc aceaste facilități);

– refacerea pietonalului din Valea Cetăţii.

 

Pentru anul 2018, urmează să fie prezentate din nou priorităţile social-democraţilor, ce trebuie prinse pentru finanţare de la bugetul local al Municipiului Brașov. Printre altele, vor fi solicitate alocări de fonduri pentru realizării unor investiţii vizând construirea de şcoli, grădiniţe şi creşe în cartierele noi ale Braşovului

 

 1. Este activitatea de consilier local ceea ce va asteptați să fie?

Activitatea de consilier local nu este ceea ce mă așteptam să fie. Uneori este o joacă politică, nu se ajunge la un consens când vine vorba de bunăstarea cetățenilor Brașovului. Nu te poți împotrivi luării unor decizii de interes colectiv, doar pentru că este posibil, întotdeauna trebuie să cauți calea dialogului, punând interesele comunității pe primul loc.

 

 1. Cum decurge o ședință a unei comisii de specialitate? Aveți posibilitatea de a analiza documentele înainte?

 

În Consiliul Local Brașov, sunt 8 consilieri locali PSD. În comisiile din care fac parte activitatea este eficientă, materialele pot fi analizate înainte.

 

Notă: Domnul Pătrașcu este Președintele Comisiei pentru organizarea şi dezvoltarea urbanistică, amenajarea teritoriului, realizarea lucrărilor publice şi conservarea monumentelor istorice şi de arhitectură, rezervaţii naturale şi protecţia şi refacerea mediului înconjurător, respectiv secretarul Comisiei pentru buget, finanţe, investiţii, studii, prognoze şi administrarea domeniului public şi privat al municipiului Braşov

 1. Comunicați des cu cetățenii, alții decât membrii ai partidului? Aveți des întâlniri cu simpatizanții dumneavoastră?

Da, am început întâlnirile din cartier, inclusiv cu diverși reprezentanți ai asociațiilor din zonă. Comunicarea cu cetățenii este frecventă, atât prin intermediul audiențelor, prin preluarea de sesizări, cât și în mod direct. Programul de audiențe a fost făcut public, prin mass media locală, existând deschidere din partea consilierilor locali PSD în acest sens.

Fiecare cetăţean poate veni să-și prezinte problemele și să discute, inclusiv la sediul din cartierul Noua: Str. Prunului Nr. 41, Bl. 1, Sc. C; întâlnirile cu cetățenii având loc în prima joi a fiecărei luni, între orele 17:00-18:30. Programările în audiențe pot fi făcute telefonic, la numărul 0720633288 sau pe e-mail, la adresa: lucian.patrascu@brasovcity.ro.

 1. Ce asteptări aveți de la cetățeni?

Să fie mult mai implicați, să vină și ei spre noi, comunicând problemele identificate sau cu care se confruntă, mai ales în cartierele în care sunt birouri/colegii ale consilierilor locali social-democraţi.

 

 1. Ce așteptări credeți că au cetățenii de la dumneavoastră?

Cetățenii au multe așteptări de la consilieri locali. Întotdeauna, problemele cunoscute de consilieri sau semnalate de cetățeni sunt aduse, prin intermediul interpelărilor de la ședințele CL Brașov, la cunoștința colegilor consilieri locali și a Primarului. De multe ori, cetățenii se așteaptă ca lucrurile să se rezolve foarte repede.

 

 1. Ce credeți că v-ar ajuta să comunicați mai bine cu ei?

Mai multe birouri în cartierele brașovene, pentru consilierii locali social-democraţi.

 

 1. Ce ați modifica dacă ați putea în relația dintre Consiliul Local și Primăria Brașov?

Aș modifica aspectele legate de raportul dintre executiv și legislativ, referitor la modul în care hotărârile luate de Consiliului Local în cadrul ședințelor comisiilor de specialitate sunt materializate prin proiecte de hotărâre ale Consiliului Local

 

12.Considerați oportun un program de internship politic pe lângă consiliul local? (Sa aveti un intern la dispoziție cu care să comunicați si care să vă ajute în comunicarea cu alegătorii și în activitatea dvs de consilier local?)

Da.

 

13.Ați fi dispus să participați la ore de educațiue civică în școli de tipul: 5 minute pentru democrație? În cadrul lor se poate prezenta importanța consiliului local, relația dintre primărie, consiliu local, consiliu județean etc. Promovarea CL ca instiutuție fundamentala pentru democrația locala.

Da.

 

 1. Credeți că aveți nevoie de instruire pentru comunicare pe social media sau comunicare live tv ?

Nu, nu este cazul (mai ales că în profesia de cadru didactic sunt necesare abilități de vorbit în public).

 

 1. Ce așteptări aveţi de la această colaborare?

Aspectele ce vor fi prezentate să fie conform cu realitatea.

 

 

Realizat în Municipiul Brașov, 16 noiembrie 2017

 

Author: admin

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2024 Adopta un consilier
top