Roxana COJOCEA

Date despre consilier

Partid: PNL

Mandat: 2016 – 2020

Program audiente: Parcul Mic în spate la clădirea ITC, punct termic

Contact: 0722 699 185

 

Interviu

 

 1. Cine sunteți dumneavoastră?

Sunt consiliera PNL Roxana Cojocea, născută în Brașov și implicată în activitatea politică a orașului de la vârsta de 15 ani. Această implicare a fost hotărârea mea de a contribui la viața civică a Brașovului.

 

 1. La al câtelea mandat sunteți în Consiliul Local Brașov?

Sunt consiliră de 4 ani.

 

 1. Ce proiect local care doreați/ doriți să îl susțineți v-a determinat să candidați pentru funcția de consilier local?

De la început m-am implicat în rpoiectele de sport și turism. Un proect foarte drag în care m-am implicat de la început și. În continuare, îl susțin este echipa de polo a Brașovului care în prezent are 120 de copii înregistrați. (Clubul Corona).

De asemena activez la Asociația de Turism poiana Brașov în cadrul căreia am unit proprietarii hotelurilor pentru a se implica în întreținerea și dezvoltarea ariei Poiana Brașov. Unele din rezultatele obținute: repararea trotuarelor și instalarea stâlpilor de electricitate.

 

In continuare, s-a realizat un rezumat al răspunsurilor deoarece era dificil de luat notițe. Rezumatul este semnalat în litere italice, așa cum a fost transmis de voluntarul care a realizt acest interviu.

 

 1. Care a fost platforma politică a partidului dumneavoastra la alegerile din 2016? Ne puteți da informații? Ce proiecte locale sunteți mandru să le fi susținut, chiar daca nu au avut succes în plen?

La această intrebare d-na consilier a spus că platforma PNL-ului este cunoscută (prea mult de spus să fie cuprins într-un interviu), iar în legătură cu proiectele susținute a spus că a fost de comun acord cu colegii ei și impreună au propus proiectele socotite a fi necesare pentru Brașov.

 

 1. Este activitatea de consilier local ceea ce vă așteptați să fie?

Se aștepta la muncă și implicare și era pregătită, pe cât posibil. Este adevărat că multe situații nu erau pe lista așteptărilor dar încearcă să le facă față.

 

 1. Cum decurge o ședință a unei comisii de specialitate? Aveți posibilitatea de a analiza documentele înainte?

La această întrebare mi s-a explicat în detaliu cum funcționează o comisie: Sunt 5 membrii la fiecare comisie, se discută darea de seamă, se aprobă sau nu, se iau în considerare propunerile care sunt pozitive și se prezintă la ședința de consiliu. Proiectul care nu trece de ședința de comisie nu va fi prezent pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local. D-na Cojocea face parte din Comisia nr. 5  juridică și este președinta comisiei 3 de Turism și Sport. Documentele care trebuiesc analizate sunt primite cu o zi inainte de comisie. Raspuns ambiguu la intrebarea daca este suficient timp pentru studiul materialelor.

 

 1. Comunicați des cu cetățenii, alții decât membrii ai partidului? Aveți des întâlniri cu simpatizanții dumneavoastră?

Am ințeles că era un spațiu pentru audiențe cu cetățenii, dar care în prezent are nevoie de reparații. Mi s-a spus că imediat după ce se termină acestea, va fi folosit din nou. Nu mi s-a dat adresa. Am omis să întreb. MI s-a descris cum se face comunicarea cu cetățenii: D-na consilier are grijă de cartierul Florilor, Poiana Brașov și Scriitorilor. Am întrebat cum s-a stabilit acest teritoriu și mi s-a răspuns că se decide împreună cu colegii de partid și se ia în considerare unde locuiesc sau activează. De asemenea ea mi-a spus că are stabilite contacte cu președinții de asociații de bloc, care o anunță de câte ori sunt probleme. M-a asigurat că este mereu în legătură cu cetățenii din aceste cartiere.

 

 1. Ce așteptări aveți de la cetățeni?

Mai multa educație civică. Să contribuie și ei la rezolvarea nevoilor și problemelor orașului.

 

 1. Ce așteptări credeți că au cetățenii de la dumneavoastră?

După parerea mea (a voluntarului), întrebarea aceasta are un singur răspuns: Să rezolve problemele cetățenilor. Este motivul pentru care a fost aleasă în Consiliul local.

 

 1. Ce credeți că v-ar ajuta să comunicați mai bine cu ei?

Media. Media transmite multe informații false cetățenilor, care din această cauză nu cunosc realitatea multor situații.

 

 1. Ce ați modifica dacă ați putea în relația dintre Consiliul Local și Primăria Brașov?

D-na consilier a afirmat că are o relație foarte bună cu Consiliul Local și Primăria Brașov iar colaborarea ei cu toate serviciile nu prezintă nici o problemă.

 

12.Considerați oportun un program de internship politic pe lângă consiliul local? (Sa aveti un intern la dispoziție cu care să comunicați si care să vă ajute în comunicarea cu alegătorii și în activitatea dvs de consilier local?)

Nu.

 

13.Ați fi dispus să participați la ore de educație civică în școli de tipul: 5 minute pentru democrație? În cadrul lor se poate prezenta importanța consiliului local, relația dintre primărie, consiliu local, consiliu județean etc. Promovarea CL ca instiutuție fundamentala pentru democrația locala.

Da. Dar ar dori să participe la ore de educație civică în școli.

 

 1. Credeți că aveți nevoie de instruire pentru comunicare pe social media sau comunicare live tv ?

Da. Întotdeauna este nevoie de mai multa instruire pentru comunicare pe social media sau live TV.

 

 1. Ce asteptări aveți de la aceasta colaborare?

 

Nu stie exact.

 

Realizat în Municipiul Brașov, 7 februarie 2018

Author: admin

1 thought on “Roxana COJOCEA

 1. Mult Succes in continuare!
  Este un exemplu pozitiv pentru noi toti, se implica activ in toate problemele solicitate spre rezolvare si le duce la bun sfarsit! Felicitari, D-na Consilier!
  Doamne-ajuta sa continue astfel si sa fie in sprijinul cetatenilor orașului Brașov!
  Va multumim🌹

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Copyright © 2023 Adopta un consilier
top