Activități generate și continuitate

Planurile noastre de viitor

Dupa un an de zile de monitorizare a activității al consilierilor locali din Brasov prin proiectul Adopta un Consilier – in care am fost martorii unor intamplari memorabile, de la scandalul American Dream pana la votul neconditionat pentru unirea cu Republica Moldova, la  Pro Democratia Brasov punem la cale un proiect de monitorizare a activitatii parlamentarilor brasoveni.

Ce facem după martie 2018 cu Consiliul Local Brașov

Monitorizăm în continuare. O parte dintre soluțiile identificare în proiect au fost implementate în timpul proiectului, o parte sunt în curs de implementare și vom monitoriza și semnala aplicarea sau neaplicarea lor.

Bineînteles că vom continua să sprijinim grupurile de inițiativă noi formate și organizațiile civice tinere cu informații și sprijin în organizarea de activități.

Proiectul se extinde

La Săcele: Asociatia „Femeile se Implica” este initiatoarea proiectului de educatie civica „Stii cum lucreaza consilierul tau? ” in curs de desfasurare in municipiul Sacele. Impreuna cu societatea civila si parteneri ONG din Brasov ( ProDemocratia, Platforma 100RoBrasov .  Au fost intervievati 8 consilieri locali in legatura cu activitatea lor, proiecte locale, transparenta, infrastructura, colaborarea cu administratia si opinii personale despre cum evolueaza municipiul Sacele . Informatiile obtinute vor fii centralizate , mediatizate si transmise comunitatii.
In 25.04.2018 a avut loc la Sacele intalnirea de final de acțiune Știi ce face consilierul tău?, inspirata din proiectul Adopta un consilier al Asociatiei Pro Democratia Brasov și implementata de Asociatia A FI – Femeile se implica în parteneriat cu Platforma Romania 100. La întalnire au participat toti cei 8 consilieri intervievați și invitati: doamnele consilieri Voicescu,Hlavathy si domnii consilieri Sterpu, Panait, Nitescu, Geczi, Popa si Stoea.
Ce este uimitor e ca ieri, 26 aprilie 2018, în cadrul ședinței de consiliu a Consiliului Local Săcele, toate propunerile solicitate de cetățeni au fost regăsite în interpelările consilierilor prezenți la întâlnire, indiferent de partid.
Cele mai importante solicitari adresate de către cetățeni, prin intermediul consilierilor:
– transmiterea live a ședințelor de consiliu local
– publicarea propunerilor de HCL pe siteul primariei
– inițierea de audiențe online

Mai mult, s-a discutat despre initierea de catre consilieri de intalniri cu cetatenii pe diverse teme, conform atributiilor lor. Unul dintre consilieri a dat ca exemplu initiativa sa de a chema oamenii de pe o strada la intalnire publica si a promis ca va mai initia acest tip de actiune. Consilierii s-au plans de lipsa de implicare a cetatenilor dar in sala s-a subliniat ca, consilierii ca membri activi ai comunitatii lor, au datoria de a initia aceste tipuri de intalniri si a contribui astfel la educatia civica a cetatenilor.

 

În județul Brașov: Platforma 100RoBrasov si-a propus să extinda această initiativă în tot județul Brașov.

S-a nascut o Liga Civică la Brașov

Acest proiect a unit, prin desfasurarea sa, reprezentanți ai mai multor organizații locale care, pe parcursul anului 2017 dar și în 2018 au avut numeroase inițiative cu privire la probleme ale orașului.

Astfel, am colaborat minunat cu: Visum, AIDC, Reactiv, Centrul de voluntariat, FAP Brasov, reprezentanți ai grupului de inițiativă brașovul civic, în organizarea de diverse evenimente cum ar fi:

Dezbatere privind proiectele imobiliare din Schei – 25 iulie 2017


Dezbateri privind legile justiției – întâlnirile au fost organizate de reactiv Brașov și moderate de un reprezentant APD club Brașov

28 ianuarie 2018 la  sala Patria

– puteti urmari înregistrarea dezbaterii pe pagina organizatorului principal: http://www.reactivbrasov.ro/inregistrarea-dezbaterii/

16 februarie 2018  Parchet Brașov

  • au fost în principal discuții tehnice, invitati principali fiind deputați si senatori de Brasov si procurori din Brasov.

Susținerea înființării și funcționării grupului Pro Schei

Initial a fost sprijinită inființarea asociațiilor stradale Warthe si Dupa Iniste – Stejeris.

Copyright © 2022 Adopta un consilier
top